Jeg har længe gået og villet lave den kage, men det er min debut med husblas, så jeg har ventet lidt. Men nu er jordbærerne kommet, så må det være på sin plads med denne smukke kage :) Og så er flødeosten skiftet ud med kvark, så det er ikke den vildeste kaloriebombe, men absolut helt fantastisk :)
Du skal bruge:
En springform ca 26-28 cm
smagsneutral olie til pensling
Bund:
200 gram digestive kiks
50 g finthakket mandler
2 tsk vaniliesukker
100 gram smeltet smør
Fyld:
6 blade husblas
1/4 piskefløde
200 gram sukker
2 æggeblommer (past)
500 gram Kvark 5%
200 gram friske jordbær
Pynt:
300 gram friske bær
Læg husblas i bløde i rigeligt koldt vand.
Kiksene knuses, så det har en konsistens ala raps. Bland kiksene sammen med de finthakket mandler, vaniliesukker, og den smeltede smør. Pensl springformen med olie, og hæld kiksemassen i. Tryk den godt sammen ned mod bunden. Stil herefter springformen i køleskabet imens fyldet laves.
Pisk 1,5 dl af fløden let. Bland resten af fløde (1 dl) i en gryde med sukkeret, bring det i kog under omrøring, så sukkeret smelter- tag gryden af varmen. Pisk æggeblommerne glat med lidt af den varme flødeblanding. (Flødeblandingen må ikke være for varm, så skiller ægget). Pisk herefter heleægget i flødeblandingen. Tryk/vrid husblassen fri for vand, og kom den i ægge/flødeblandingen og lad det smelte heri. Rør denne flødeblanding lidt efter lidt ned i den letpiskede fløde. Til slut røres hele blandingen sammen med kvarken. Skyl og rens jordbær. skær dem i mindre stykker og rør i blandingen. Lad det stå i køleskabet ca 30 min. Herefter hældes den over bunden og stilles på køl i mindst 4 timer.
Pynt kagen lige før den skal spises med friske jordbær, blåbær og lidt citronmelisse.
Ja den hedder godt nok en cheesecake, men uden ost :D
Næste gang tror jeg vil prøve at bytte jordbærerne ud med hindbær i stedet for.
God fornøjelse
Ingen kommentarer:
Send en kommentar