tirsdag den 10. juli 2012

Skøn jordbærtærte :)




Sommeren er over os, eller det burde den ihvertfald være - indtil videre har vi jo kun set den i enkelte dage og glimt. Jeg stemmer for hedebølge og dejlig solskin :)

Men ihvertfald er det jordbærtid og de er i høj kurs herhjemme, så da fødselsdagen stod for døren valgte jeg at droppe de traditionelle lagkager og i stedet for satse på en sommerlig jordbærtærte...

Jeg har altid gerne ville lave en tærte ala den bageren laver, og derfor skulle den ha et forsøg med mazarinbund :)

Min opskrift lyder som følgende:

Mørdejen:

150 g hvedemel
100 g smør
50 g sukker
1 lille æg

Fyld:

100 g smør
100 g sukker
100 g ren rå marcipan
1 lille æg

Pynt:

100 g mørk chokolade

Vanilie flødecreme:
2 1/2 dl mælk
1/2 brev kagecreme (pulver) Maizena
2 1/2 dl piskefløde

500 g dejlige friske sommer jordbær


Ælt alle indgredienser i mørdejen sammen og form en kugle som ligges i film og trykkes flad. Herefter ligges den i køleskabet i mindst en time, for så kan du rulle den ud.

Imens laves du mazarinmassen. Rør smør og sukker sammen med marcipan og ægget til du har en ensartet masse.

Rul mørdejen ud og læg den i et smurt tærtefad. Jeg brugte et 24 cm fad. Herpå ligger du mazarinmassen og bag tærtebunden ved 200 grader i ca 20 min.

Straks når tærtebunden kommer ud drysser du den hakkede mørke chokolade, så smelter den fint på tærtebunden.

Rør mælk og kagecreme sammen og stil det koldt til det er blevet tykt. Pisk fløden til flødeskum og vend flødeskummen i den kolde creme. Fordel det herefter på tærten og pynt med jordbær..



Velbekomme :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar